Welcome to Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Malaysia   Click to listen highlighted text! Welcome to Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Malaysia Powered By GSpeech

Xpert Slider

PERMOHONAN JAWATAN

Permohonan Jawatan di bawah pelantikan SPP adalah melalui JobsMalaysia.

Selamat Datang

"Pada 1 Januari 1974, SPP yang bertindak sebagai badan bebas telah ditubuhkan mengikut Perkara 141A(1) Perlembagaan Persekutuan"

Logo + W3C etc

A- A A+
blue color green color red color yellow color
logospp

Home

home

social+webmail+languange_copy (2)

Menu Web Personalization (3)

ePROPER

eProper2

Semakan
Atas Talian

atastalian2

Pemohon
Pekerjaan

pemohonpekerjaan2

Penjawat
Awam

penjawatawam2

Orang
Awam

orangawam2

Warga
SPP

wargaspp2

GRADUAN IJAZAH SARJANA MUDA PENDIDIKAN (ISMP) LEPASAN UNIVERSITI AWAM

pengumuman

Graduan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (ISMP) lepasan Universiti Awam yang telah menamatkan pengajian adalah dimohon untuk mengisi dan mengemaskini JobsMalaysia dengan mengisi pengkhususan/opsyen yang tepat dan betul [contoh:PENDIDIKAN(MATEMATIK)]. Maklumat lanjut mengenai pengemaskinian JobsMalaysia boleh dilayari di portal.spp.gov.my atau di laman sesawang JobsMalaysia. Panggilan temu duga adalah berdasarkan kekosongan jawatan mengikut keperluan opsyen yang ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Hanya graduan yang menepati unjuran kekosongan jawatan mengikut keperluan opsyen dan mengisi JobsMalaysia dengan pengkhususan/opsyen yang tepat dan betul sahaja akan dipanggil untuk ditemu duga.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech