SARAWAK: HEBAHAN KEPUTUSAN TEMU DUGA GRADUAN PENDIDIKAN KE JAWATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN GRED DG41 UNTUK PENGAMBILAN TAHUN 2022

Untitled.jpg

 

Hebahan Keputusan Temu Duga Graduan Pendidikan Ke Jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG41 Tahun 2022 Bagi Calon-calon Yang Telah Ditemu Duga Pada 14 November 2022 – 17 November 2022.

Calon boleh membuat semakan keputusan temu duga di SINI. --> https://semakan.spp.gov.my/semakan/keputusan_temuduga_view.php

Bagi calon opsyen Bahasa Inggeris yang tidak mempunyai kelayakan CEFR C1 atau MUET Band 5, boleh membuat semakan keputusan temu duga di SINI.
-> https://semakan.spp.gov.my/semakan/kontrak/keputusan_temuduga_cos_view.php

TINDAKAN CALON SELANJUTNYA:

Calon-calon yang berjaya hendaklah mencetak Surat Tawaran Lantikan dan Pakej Setuju Terima Tawaran (PSTT) sebelum 05 Mei 2023. Perlu diambil perhatian bahawa keputusan temu duga serta pautan untuk mencetak Surat Tawaran Lantikan dan PSTT hanya dipaparkan sehingga tarikh berkenaan sahaja.

Kegagalan mencetak surat tawaran sebelum tarikh yang dinyatakan akan menyebabkan tuan/puan tidak mempunyai salinan surat tawaran dan menyukarkan urusan melapor diri.

Surat Arahan melapor diri/penempatan akan dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia kepada calon-calon yang berjaya.

Sebarang ralat pada surat tawaran calon yang berjaya hendaklah dimaklumkan terus kepada pihak urus setia dengan mengemukakan nama penuh, no kad pengenalan serta butiran pembetulan melalui emel Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Pihak urus setia akan membuat pengemaskinian segera untuk para calon mencetak semula surat tawaran terkini.

Pilihan W3C

Pilihan Warna:
blue green oren
Saiz Tulisan:
  • Arial
  • Calibri
  • Times New Roman

Kod QR

  qr code
Kini anda boleh melayari Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) versi mudah alih menerusi telefon bimbit (Smartphone) hanya dengan menggunakan Kod QR SPP. Anda perlu :
checked1  Muat turun dan instalasi aplikasi QR Reader yang bersesuaian dengan Smartphone anda.
checked1  Buka aplikasi QR Reader yang telah di instalasi dan kemudian imbas Kod QR SPP di atas
   dengan menggunakan aplikasi QR Reader dari Smartphone anda.
checked1  Seterusnya, anda akan terus dibawa ke Portal Rasmi SPP versi mudah alih.