SARAWAK : Hebahan Keputusan Temu Duga Bagi Pelantikan Tetap Guru Interim Diperaku Kementerian Pendidikan Malaysia Sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Gred DG41 Tahun 2022

 
  keputusan_temuduga.jpg

 

Semakan keputusan temu duga bagi pelantikan tetap Guru Interim yang diperaku oleh Kementerian Pendidikan Malaysia sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Gred DG41 tahun 2022.

Calon boleh membuat semakan keputusan temu duga di SINI.

https://semakan.spp.gov.my/semakan/keputusan_temuduga_view.php

TINDAKAN CALON BERJAYA SELANJUTNYA : 

Calon yang berjaya perlu memuat turunmenyimpan dan mencetak mencetak Surat Tawaran Lantikan dan Pakej Setuju Terima Tawaran (PSTT). Perlu diambil perhatian bahawa keputusan temu duga serta pautan untuk mencetak Surat Tawaran Lantikan dan PSTT hanya dipaparkan dalam tempoh enam (6) minggu sahaja daripada tarikh hebahan ini dibuat. Kegagalan mencetak surat tawaran sebelum tarikh yang dinyatakan akan menyebabkan tuan/puan tidak mempunyai salinan surat tawaran dan menyukarkan proses melapor diri.

Surat Arahan melapor diri/penempatan akan dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia kepada calon-calon yang berjaya.

Pilihan W3C

Pilihan Warna:
blue green oren
Saiz Tulisan:
  • Arial
  • Calibri
  • Times New Roman

Kod QR

  qr code
Kini anda boleh melayari Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) versi mudah alih menerusi telefon bimbit (Smartphone) hanya dengan menggunakan Kod QR SPP. Anda perlu :
checked1  Muat turun dan instalasi aplikasi QR Reader yang bersesuaian dengan Smartphone anda.
checked1  Buka aplikasi QR Reader yang telah di instalasi dan kemudian imbas Kod QR SPP di atas
   dengan menggunakan aplikasi QR Reader dari Smartphone anda.
checked1  Seterusnya, anda akan terus dibawa ke Portal Rasmi SPP versi mudah alih.