soalan lazim2| hubungi kami2| aduan2 | petalaman3

result10

Keputusan temu duga bagi Pelantikan Tetap jawatan PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (PPP) GRED DG41 CALON INTERIM DI NEGERI SARAWAK untuk sesi temu duga yang telah dilaksanakan pada 5 Februari 2018 di Kuching, Sarawak boleh disemak di SINI.

TINDAKAN CALON SELANJUTNYA

Calon yang berjaya perlu memuat turun, menyimpan dan mencetak SURAT TAWARAN LANTIKAN dan PAKEJ SETUJU TERIMA TAWARAN (PSTT). Untuk makluman, keputusan temu duga serta pautan untuk mencetak Surat Tawaran Lantikan dan PSTT hanya akan dipaparkan selama enam (6) minggu dari tarikh pengumuman keputusan ini dikeluarkan. Kegagalan calon mencetak dokumen yang dinyatakan akan menyebabkan urusan melaporkan diri terganggu. Suruhanjaya tidak lagi menghantar Surat Tawaran Pelantikan kepada calon melalui pos.

Surat Penempatan bagi tujuan melaporkan diri akan dikeluarkan oleh KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA (KPM). Calon perlu melengkapkan PSTT dalam tempoh 30 hari dari tarikh melaporkan diri dan menghantar PSTT tersebut kepada SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN, URUSETIA CAWANGAN SARAWAK melalui Ketua Jabatan menggunakan Sistem ePROPER. Sekiranya calon gagal melengkapkan PSTT, surat Tawaran Lantikan akan terbatal dengan sendiri selepas tempoh 30 hari dari tarikh calon melaporkan diri.

Selain itu, calon hendaklah mematuhi Pekeliling Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Bilangan 2 Tahun 2017 mengenai Pelaksanaan Peraturan Pengendalian Laporan Pemeriksaan Kesihatan Oleh Ketua Jabatan Bagi Maksud Pelantikan Ke Dalam Perkhidmatan Pendidikan. Calon yang mempunyai masalah kesihatan perlu mengemukakan Borang Permohonan Pemeriksaan Perubatan Untuk Pelantikan Ke Dalam Perkhidmatan Awam (Pin. 1/2013) yang telah dilengkapkan oleh Pengamal Perubatan Berdaftar kepada Ketua Jabatan untuk tindakan selanjutnya.

Sekiranya terdapat kesilapan MAKLUMAT CALON dalam surat tawaran tersebut, sila maklumkan SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN, URUSETIA CAWANGAN SARAWAK dengan segera melalui e-mel (i) Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. dan (ii) Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.. Calon perlu mengemukakan maklumat untuk dihubungi dalam e-mel yang dihantar bagi memudahkan urusan pembetulan maklumat dilakukan.

Kod QR

  qr code
Kini anda boleh melayari Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) versi mudah alih menerusi telefon bimbit (Smartphone) hanya dengan menggunakan Kod QR SPP. Anda perlu :
checked1  Muat turun dan instalasi aplikasi QR Reader yang bersesuaian dengan Smartphone anda.
checked1  Buka aplikasi QR Reader yang telah di instalasi dan kemudian imbas Kod QR SPP di atas
   dengan menggunakan aplikasi QR Reader dari Smartphone anda.
checked1  Seterusnya, anda akan terus dibawa ke Portal Rasmi SPP versi mudah alih.