soalan lazim2| hubungi kami2| aduan2 | petalaman3

 

panggilan td ppp

Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) selaku Pihak Berkuasa Melantik (PBM) mempelawa Guru Interim Gred DC41 pelbagai opsyen yang telah mempunyai Ikhtisas Pendidikan di Sarawak untuk memohon temu duga lantikan tetap sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG41 di sekolah bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Panggilan temu duga akan dilaksanakan setelah semakan dokumen oleh SPP dan hanya calon-calon yang telah memenuhi syarat lantikan serta mendapat pengesahan dari KPM sahaja akan dipanggil menghadiri temu duga. Keputusan panggilan temu duga adalah MUKTAMAD dan sebarang rayuan tidak akan dilayan.

Guru Interim Gred DC41 dengan Ikhtisas Pendidikan di Sarawak perlu mengemukakan dokumen seperti di senarai semak sebelum atau pada 19 Julai 2021 (ISNIN) jam 5.00 petang dengan merujuk kepada panduan berikut;
a) Arahan Memuat Naik Dokumen Temu Duga
b) Panduan Memuat Naik Dokumen Temu Duga;  dan
c) Senarai Semak Dokumen Temu Duga.kemaskini

Kod QR

  qr code
Kini anda boleh melayari Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) versi mudah alih menerusi telefon bimbit (Smartphone) hanya dengan menggunakan Kod QR SPP. Anda perlu :
checked1  Muat turun dan instalasi aplikasi QR Reader yang bersesuaian dengan Smartphone anda.
checked1  Buka aplikasi QR Reader yang telah di instalasi dan kemudian imbas Kod QR SPP di atas
   dengan menggunakan aplikasi QR Reader dari Smartphone anda.
checked1  Seterusnya, anda akan terus dibawa ke Portal Rasmi SPP versi mudah alih.