soalan lazim2| hubungi kami2| aduan2 | petalaman3

keputusan td ppp 2

Hebahan Keputusan Temu Duga Jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) DG41 yang telah ditemu duga pada bulan September dan November 2019 bagi Negeri Sabah. Calon-calon boleh membuat semakan DISINI

 

Surat Arahan Penempatan akan dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

 

TINDAKAN CALON SELANJUTNYA:

Calon yang berjaya perlu memuat turun, menyimpan dan mencetak Surat Tawaran Lantikan dan Pakej Setuju Terima Tawaran (PSTT) dalam tempoh enam (6) minggu sahaja dari tarikh hebahan ini dibuat. Untuk makluman, PSTT hendaklah dihantar kepada Ketua Jabatan masing-masing seperti yang dinyatakan dalam Surat Arahan Penempatan oleh KPM.

Bagi calon yang mendapat keputusan 'Tertakluk kepada Kelulusan Mesyuarat Suruhanjaya', keputusan akan dikeluarkan setelah semua dokumen telah dikemukakan kepada SPP.

Manakala tempoh sah laku bagi calon simpanan adalah selama 1 tahun daripada tarikh surat pemberitahuan keputusan temu duga.

 

 

Kod QR

  qr code
Kini anda boleh melayari Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) versi mudah alih menerusi telefon bimbit (Smartphone) hanya dengan menggunakan Kod QR SPP. Anda perlu :
checked1  Muat turun dan instalasi aplikasi QR Reader yang bersesuaian dengan Smartphone anda.
checked1  Buka aplikasi QR Reader yang telah di instalasi dan kemudian imbas Kod QR SPP di atas
   dengan menggunakan aplikasi QR Reader dari Smartphone anda.
checked1  Seterusnya, anda akan terus dibawa ke Portal Rasmi SPP versi mudah alih.