Webmail     
search
  qr-code

results

Keputusan temu duga bagi pelantikan ke jawatan tetap Anggota Kumpulan Pelaksana (AKP) bagi calon di negeri Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan yang telah ditemu duga pada 23 hingga 27 Oktober 2017 boleh disemak melalui pautan berikut mulai 11 DISEMBER 2017 (ISNIN):

https://semakan.spp.gov.my/semakan/keputusan_temuduga_view.php

Calon yang berjaya perlu mencetak Surat Tawaran Pelantikan dan Pakej Setuju Terima Tawaran (PSTT) selewat-lewatnya pada 19 JANUARI 2018 (JUMAAT).

Perlu diambil perhatian bahawa keputusan temu duga serta pautan untuk mencetak Surat Tawaran Lantikan dan PSTT hanya dipaparkan sehingga tarikh berkenaan sahaja. Kegagalan mencetak surat tawaran sebelum tarikh yang dinyatakan akan menyebabkan tuan/puan tidak mempunyai salinan surat tawaran dan menyukarkan proses melapor diri.

Bagi CALON BERJAYA, Surat Arahan Melaporkan Diri / Penempatan akan dikemukakan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia dalam masa terdekat. Sekiranya tuan/puan menerima Surat Arahan Melaporkan Diri/Penempatan, tuan/puan hendaklah mengemukakan PSTT yang telah dilengkapkan dalam tempoh 30 HARI kepada pihak jabatan untuk urusan Pengesahan Pelantikan Tetap.

 

W3C Options

Color Option:
blue green oren
Text Size:
  • Arial
  • Calibri
  • Times New Roman

QR Code

  qr code
Now you can visit The Official Portal of Education Service Commission Malaysia (SPP) mobile version via Smartphone by using the SPP QR Code. You need to :
checked1  Download and install the QR Reader which is compatible with your smartphone.
checked1  Open QR Reader that has been installed and then scan the SPP QR code above
   using QR Reader application from your smartphone.
checked1  Next, you will be taken straight to the Official Portal of SPP mobile version.